Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Molyember

2009.10.14Maga a legenda egészen az 1966 nyarán, Point Pleasantben történt eseményekig vezethető vissza. Akkoriban több bejelentés is érkezett a Mason megyei serifhez, miszerint egy különös – hol óriás molylepkére, hol barna, emberi alakra emlékeztető – lény tűnt fel a környéken.

Az Associated Press hírügynökség egyik segédszerkesztője nevezte el a lényt Mothman-nek – vagyis Molyembernek – miután a Point Pleasant Register szerkesztője világgá kürtölte az esetet.
Persze nem sokkal az nyilvánosságra hozatal után, a környéket elözönlötték a TV stábok, újságírók, természetvédők, és – ki ne maradjanak a sorból – a lelkes U.F.O. hívők. Azóta is számtalan elmélet született a lénnyel kapcsolatban. Egyesek szerint földönkívüli, mások a természet gonosz tréfájának tartják, és persze akadnak olyanok is, akik egy angyallal azonosítják a teremtményt.

Az esetek furcsaságát azonban az adta, hogy a szemtanúk közül sokaknak látomásaik és vízióik támadtak a jövőt illetően. És ha ez még nem lenne elég hátborzongató: a jelentések szerinte a Millard Halstead megbízott és csapata olyan jelzéseket fogott a rendőrségi adóvevőkkel, amik leginkább a fölgyorsított magnószalag hangjára hasonlítottak, ám semmit sem tudtak kivenni belőle.

A különös és hátborzongató események majd 13 hónapon keresztül tartották lázban Point Pleasant lakosságát, de ami ezután következett, arra senki sem volt fölkészülve. 1967. december 15-én, délután öt óra tájba, az Ohio River Bridge – a helyiek által csak Silver Bridge-nek keresztelt – híd nem bírta tovább a rajta kialakult torlódást. A láncfüggesztések elszakadtak, a híd a folyóba zuhant, s a tragédia során 46 ember vesztette életét.

Sokan a különös látogatót okolták, de egyes beszámolók szerinte a világ minden táján érkeztek már hasonló bejelentések a nagyobb katasztrófákat megelőzően. Ilyen volt például a Mexico City-ben 1985-ben lezajlott földrengés vagy az 1986-os csernobili nukleáris baleset. Legutoljára pedig 2001 szeptemberében látták a teremtményt.


A Molyember, mint Szellemlény

Ha már az ember megkísérli beletenni ezt a teremtményt egy Mage kalandba, akkor mindenképp elgondolkodik azon, hogy vajon milyen kategóriába is lehetne besorolni. Egyszerűbben fogalmazva, mi is ez a lény?

Nos, ha kicsit áttekintjük a céljait és azt, hogy milyen földöntúli képességeket társítanak hozzá, akkor mindjárt könnyebb lesz elhelyezni a Mage világában (illetve kreatív Mesélők könnyedén áthelyezhetik más WoD szerepjátékokba is).

A legtöbben úgy vélik, hogy a Molyember(ek) a jövőbeni katasztrófák helyszínén bukkannak fel, hogy az embereket figyelmeztessék a közelgő veszélyre. Néhányan a szemtanúk közül látomások formájában – meglehetősen pontos – információkat kapnak a bekövetkező eseményekről.

Nos szerintem a legésszerűbb, ha úgy kezeljük, mint bármely más Mezsgyén túlról származó szellemet. A Molylepke egyébként, mint szimbólum már az emberiség hajnala óta a misztikum és a jövő jelképe. Ősi barlangrajzokon is fellelhető, amint emberi alakok egy órás moly társaságában a tűz körül táncolnak.

forrás:sanctum.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.