Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Chupacabra

2009.10.11

A Chupacabra

Aki ért spanyolul az most biztosan csodálkozva olvassa a címet, ami egyébként ezt jelenti : kecske-szívó-. Aki pedig esetleg csak tanult valamicskét spanyolul félre érthette és azért mosolyoghatott... „kecskéket-leszívó”

 

 

Ez utóbbi persze csupán tréfa. A Chupacabra nevét áldozatairól kapta, valamikor 1994 táján (elsőként ugyanis ebben az évben tűnt fel e rejtélyes gyilkos). A kecskéket valami teljesen kifacsarta... Az utolsó csepp vér is eltűnt a testükből, rajtuk pedig semmiféle külső nyomot nem látni (már a nyakukon lévő két pöttyön kívül....) Maga a szörny legtöbbet közép, és dél-Amerikában bukkan fel és szedi áldozatait (egy X akták rész is feldolgozza a történetét, habár számomra teljesen érthetetlen módon). Kilétéről elég vegyesek a vélemények. Míg egyesek szerint egy régen elfeledett állat fajról van szó, aki mindez idáig a föld alatt, vagy barlangokban rejtőzött. Mások igazi össze-esküvés elméleteket gyártanak történetéből. Úgy vélik, hogy a lény egy eltitkolt gén-manipulációs projekt vég terméke amely valahogyan elszabadult, vagy esetleg szánt-szándékkal engedték el.

1995. Márciusában egy Puerto Rico-i településen az ott lakók hat juh-tetemre bukkantak. A tetemeket orvossal is megvizsgáltatták, aki erre az egyszerű következtetésre jutott : Az állatokból eltűnt a vér

Ezen kívül pedig talált még néhány érdekes szúrás nyomot is, melyeken mintha csak kiszívták volna a Juhok utolsó csepp vérét is. Az orvos szerint a sebeket kutyák okozhatták, mivel a sebek rendkívül hasonlítottak azokra melyeket kutyák szoktak ejteni harapásukkal. Természetesen a lakosság teljesen másképp vélekedik erről. Úgy vélik, hogy ezt a szürkék (Idegenek egy fajtája) hajtják végre. További érdekesség, hogy sokan azt gondolják ez a lény az alig 2 cm-es lyukon (melyet az áldozat nyakán fúr) akár belső szerveit is képes kiszívni (máj, szív, vese)...

2001-ben Chilében megváltoztak az eddigi tények. Úgy tűnik a Chupacabra már emberekre is vadászik.. Az áldozat egy középkorú nő volt, akin a lény által vájt seb mindössze három nap alatt begyógyult.

2004 táján egy farmer állatai körül garázdálkodó lényt lőtt le, amely távolról mintha csak egy kutya lett volna. A férfi közelebb merészkedett a lényhez, de rájött, hogy ez nem kutya, ez egy olyan lény amit még sosem látott....


A Chupacabrát sokan egyszerű városi legendának tartják, ennek ellenére azonban meglepően pontos leírásokkal és fényképekkel rendelkezünk. Illetve a tény, hogy Puerto Ricóban, a sziget belsejében üzemel egy titkos kutató intézet, ahol sokak szerint lehetséges lenne gén-manipulációval olyan lény létrehozása mint a Chupacabra. A kérdés azonban megmarad, hogyan kerülhetett ki a szabadba? Egyszerűen elengedték volna, vagy megszöktek? A másik ellentmondás pedig az, hogy 2002 környékén egy pásztor elveszett Juha után indult, amire rá is talált, miközben egy horror-filmbe illő szörnyeteg lakmározott belőle. Az állat testén két szúrás volt látható, testéből pedig az összes vér eltűnt. Ez azonban újra felveti a szürkék kezét a dologban. Talán az idegenek keze van a dologban? Egyesek azzal a teóriával álltak elő miszerint ez a lény az idegenek hajójával érkezik, esetleg az ő bolygójukon honos állatról van szó, amely felszökik az ufók hajójára, majd landolásukkor itt elszabadul (ez azonban feltételezi, hogy az idegenek bolygója légkörének és egyéb élettani jelentőségű dolgai megfelelnek a Földön uralkodó tényezőknek) és élni képes. Mások szerint az Idegenek szánt-szándékkal hozzák át ide ezeket a lényeket, talán valami jelnek szánva ezt. Másik eshetőség, hogy ezek a lények belopóznak a farmerek kertjébe, ott kiszívják az állatok vérért, majd azzal megtelve visszamennek az idegenekhez, és fontos vér mintát szolgálnak számukra. Ezt az elméletet az is bizonyíthatja, hogy a Chupacabrák észlelésekor sokszor észlelnek ufókat a térségben, a szörnyek pedig mindig hírtelen jönnek és hírtelen mennek is (ennek ellenére egyes információk szerint már két Chupacabrát sikerült elejteni az e gyiket az El Yungke Nemzeti parkban, a másikat San lorenzónál).

 


 

Szem tanúk szerint a lény tulajdonképpen egy kutya-kenguru keverék, mert olyasféle mint egy kutya, mégis kenguruként mozog (talán ezt a két eddig különálló állat fajt sikerült egy egyedbe zsúfolni? - egyesek mindenesetre így gondolják), szemei aránylag nagyok és vörösen izzanak, lábain és kezein mindössze 3 ujj található. Testét fekete szőrzet borítja.

 

Egy mindenesetre biztos, a meglehetősen horrorisztikus élőlény már-már nagyobb számba megy mint más ufó esetek. Azt pedig, hogy mi lesz e talán kihaló-félben lévő állat, vagy idegenek által áthordozott földön kívüli lény, esetleg gén-manipulációval létrehozott önálló állat faj sorsa, azt csak a jövő tudja.

 forrás:virtus.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szelllem@citromail.hu

(annna, 2011.04.22 15:03)

lenne egy kérdésem
nem tudja vlki hogy melyik melyik évad/melyik rész volt ez a chupakabrás rész x-akták!!!????? már rég keresem de nem találom :/ SOS

Re: szelllem@citromail.hu

(3, 2011.08.27 22:24)

szia 4. évad 11 es része az x aktákban

nocsak

(ggg, 2010.05.16 15:47)

elvileg a nagymamám látott ilyet

Re: nocsak

(Hajni212, 2011.04.13 15:32)

most komolyan látott ilyet a nagyid ?? am az jó. vagy nem. Grrrrr!!! :S

lol

(lol, 2011.04.02 00:05)

Lol. Ez a valami létezik? UFO ez vagy mi a rák? Megijedtem. Nem azért de az a rajz nagyon valószínűtlen. Azért kicsit megijedtem. Szerencsére itt nincs belőle. Eltűnt a vér? Mi ez? Vámpír és UFO keresztezése egy sünnel? Elég valószínűtlen a kinézete, de azért lehet h igaz. Nem szeretném megtudni az egyszer fix.

lol

(lol, 2011.04.02 00:05)

Lol. Ez a valami létezik? UFO ez vagy mi a rák? Megijedtem. Nem azért de az a rajz nagyon valószínűtlen. Azért kicsit megijedtem. Szerencsére itt nincs belőle. Eltűnt a vér? Mi ez? Vámpír és UFO keresztezése egy sünnel? Elég valószínűtlen a kinézete, de azért lehet h igaz. Nem szeretném megtudni az egyszer fix.

BLLLL!!!!!!

(Kutyika, 2010.06.27 19:26)

Na én mindjárt hányok! Kecske-szívó??? Egy csepp vér sem marad?? Gusztustalan és hihetetlen! Nálam mindjárt kis róka születik!

discovery

( dd, 2010.01.25 23:46)

Elvileg igaz...
A Discoveryn volt egy műsor erről. Érdekes volt, még decemberben adták...

nikt dskcn

(az aki nem te vagy, 2009.10.16 17:33)

nagyon durva!!!nem tudom most tényleg él vagy nem.még soha nem is hallotam róla ha lenne még egy bizonyiték... REMÉLEM EZ CSAK VICC!!!mert nagyon ijesztő!!!

hihkh

(Líkej, 2009.10.12 18:56)

ez tök durva és hihetőbb mint a másik két cikk (bár ma már minden megcsinálhtó számítógéppel)