Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tényleg a magyar nők a legszebbek!

2009.11.03
Az Ongo.hu internetes szavazásából kiderült, hogy tényleg a magyar nők a legszebbek és a hazai konyha a legfinomabb. Igaz, ha tehetnénk, akkor Svájcba költöznénk. Ha pedig feltétlenül a határokon belül kell új lakhelyet találni, akkor Szentendre a legkedveltebb célpont, ellenben a legkoszosabb városnak tartott Budapestnél. Közhelygyűjtemény csak itt, csak most.

A Ongo.hu [1] utazási oldal a tavalyi év végén egy internetes szavazás segítségével megpróbálta kideríteni, hogy az utazók hogyan vélekednek a különböző országokról és településekről, ami az összképet, a gasztronómiát, valamint az ott élő emberek személyiségét és külsejét illeti. A szavazók többsége szerint Magyarország legtisztább települése a világörökségi elismerésre pályázó Hévíz [2], a legkoszosabb pedig a kutyapiszokkal és egyéb kellemetlen szennyeződésekkel színesített fővárosunk, Budapest. Az országok viszonylatában az osztrákok a tisztaság nagymesterei. A legtöbben azonban mégis Svájcba költöznének, pedig Görögország polgárai a legsegítőkészebbek, Németország pedig közlekedés terén veri meg a többi államot.

Ha pedig Magyarország határain belül kellene új lakhelyet választani, a nagy többség Szentendrén kezdene új életet. Úgy tűnik, hogy a szavazók egyetértenek azzal a hazánkra jellemző sztereotípiával, miszerint Magyarországon a legszebbek a nők (azt, hogy mely országokhoz képest, arra a felmérés nem tért ki). A helyes férfiak vonatkozásában a legtöbben, a szintén sztereotíp latinos macsókat részesítik előnyben, ugyanis ebben a kategóriában Olaszország győzött. A kulináris élvezetek tekintetében szintén hazabeszéltek a szavazók, ugyanis szerintük a magyar konyha nyomába senki és semmi nem érhet.

A szavazás végeredménye:


Magyarország legtisztább települése: Hévíz

Magyarország legkoszosabb települése: Budapest

Az a magyarországi település, ahova a legtöbben bármikor elköltöznének: Szentendre

Az az ország, ahol a legszívesebben élnének: Svájc

A legízletesebb nemzeti konyha: magyar

Az az ország, ahol a legsegítőkészebbek a helyiek: Görögország

Az az ország, ahol a legbarátságtalanabbak a helyiek: Szlovákia

Az az ország, ahol a legjobb a közlekedés: Németország

A legtisztább ország: Ausztria

A legkoszosabb ország: Románia

Az az ország, ahol a legszebb nők vannak: Magyarország

Az az ország, ahol a legjobb pasik vannak: Olaszország

Az az ország, ami csalódást okozott: Szlovákia
.

Forrás: ongo.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.